Over mij

Als jong meisje had ik het al helemaal bedacht: als ik geen Disney prinses of spion kon worden, wilde ik graag doen wat mensen op tv deden. Acteren. Een andere carrière? Dat was niet iets waar ik over nadacht. Ik was altijd bezig met zang, dans en muziek, schreef mijn eigen toneelstukken en trad op waar ik maar kon. 

Naarmate ik ouder werd, nam vooral het schrijven de overhand. Ik schreef nog steeds verhalen en toneelstukken, maar ook was ik inmiddels een vast onderdeel van redacties van schoolkranten. Ook bleek ik een aanleg voor het leren van talen te hebben.

‘Hi Phineas, wat doe je?’

Tot in den treure kon ik mijn klasgenoten lastigvallen met imitaties van cartoon karakters. 

Oprichting 

In januari 2020 uploadde ik op goed geluk mijn eerste voice-over demo. Hoewel ik er niet veel van verwachte, had ik binnen een week mijn eerste boeking. Vanaf dat moment liep het storm, zeker nadat ik niet veel later ook het vertalen van voice-over scripts als dienst aanbood. Dit zorgde ervoor dat ik in juni 2020 de grote stap kon zetten: de oprichting van Ellen Klaver Voice over en Vertalen. 

Toekomst

Zelfstandig ondernemerschap biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. Het is altijd in beweging en op ieder moment is er iets nieuws te leren. Hiervan geniet ik met volle teugen. Om te blijven leren, begin ik in september aan de opleiding Online Content Creator. Veel van wat ik hier leer, kan ik direct toepassen binnen Ellen Klaver Voice over en Vertalen. 

Natuurlijk blijf ik ook als voice-over en vertaler niet stilzitten. Zo hoop ik me in 2022 meer te mogen richten op landelijke campagnes en het vertalen van boeken. Heeft u een opdracht die hierbij aansluit? Ik hoor graag van u!