Restaurants

Shabu To Go: mijn eerste pokébowl

Het zit midden in de Reguliersbreestraat, ziet eruit als weer-zo’n-sushitent, maar is in niets als het restaurant op het Rembrandtplein: Shabu To Go. In de afhaalvariant van de populaire Shabu Shabu restaurants proef ik mijn eerste, echte poké bowl.

Hoewel de poké bowl (wat je uitspreekt als po-kay) vaak verward wordt met de Japanse sushi bowl, komt dit gerecht eigenlijk van Hawaii. Hier staat het gerecht ook bekend als surfer’s bowl, vanwege de verse vis. Door sla te mengen met vis, rijst en groenten is een poké bowl dé combinatie tussen salade en sushi.

Salmon Poké

Shabu To Go geeft duidelijk een Aziatisch tintje aan de salmon poké. Gevuld met rijst, sla en mais houdt het restaurant zich netjes aan de Hawaiiaanse trend. Maar bij de edamame, zeekraal en tobiko viseitjes (wat de California Roll zijn typische oranje uiterlijk geeft) is de Aziatische invloed aardig te merken. Gecombineerd met sesamolie een smakelijk, licht overheersend gerecht, maar ook met wasabi is het erg lekker.

De Salmon Poké van Shabu To Go.

Shabu To Go

Hoewel het restaurant er van buiten niet heel speciaal uitziet, is de sfeer van binnen wel goed. Het ‘To Go’ gevoel ontbreekt wanneer er een Aziatische familie, inclusief opa en kleinkinderen, aan een grote tafels noedels eet. Ook de toeristen kiezen Shabu To Go regelmatig. Terwijl wij onze poké bowls uitgebreid bestuderen, stroomt het restaurant langzaam vol met toeristen.

Wil je echt graag uitgebreid sushi eten? Dan kan je beter bij Shabu Shabu terecht. Maar voor de snelle sushi-fix of een lunch is Shabu To Go ideaal. Het is een leuk initiatief, waar ik zeker nog een keer terug kom voor sushi. De poké bowl is zeker een aanrader, al is het voor een lunchgerecht redelijk machtig.

Disclaimer: dit artikel over Shabu To Go is eerder gepubliceerd op 11 oktober 2017 via The Bonheur Blog.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.