Lifestyle,  Uncategorized

Mijn goede voornemens voor 2020

Het maken van goede voornemens hoort eigenlijk net zo veel bij Oud en Nieuw als het drinken van champagne en het eten van oliebollen. Ook ik bedenk ieder jaar weer een lijstje met doelen. Vandaag deel ik mijn goede voornemens voor 2020.

Wist je dat januari eigenlijk helemaal geen goede maand is om te beginnen aan goede intenties? Als je er over nadenkt is dit ook helemaal niet zo gek: hebben we het eerst druk gehad met Sinterklaas, kerst en oud en nieuw, leggen we onszelf vervolgens druk op met het bedenken van voornemens. Niet zo gek dus dat de meeste mensen stoppen op 12 januari. Volgens verschillende onderzoeken is het eigenlijk veel beter om te beginnen in augustus of september, wanneer je de zomervakantie hebt gehad om uit te rusten.

Zelf vind ik het juist wel fijn om in januari te beginnen. Zo heb ik het moeilijkste ook direct achter de rug. En als je de doelen op een goede manier stelt, maakt dit het volhouden een stuk makkelijker. Voor 2020 zijn dit mijn goede voornemens:

Afstuderen

Mijn opleiding afronden is voor mij het belangrijkste goede voornemen van 2020. Eigenlijk had ik al afgestudeerd willen zijn, maar vanwege de burn-out is mij dit niet gelukt. Bijna anderhalf jaar heb ik steeds maar kleine beetjes kunnen werken en redde ik de deadlines niet. Inmiddels ben ik er klaar voor: er is niets wat ik liever wil dan klaar zijn met mijn studie.

Remember your goal and why you started
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Werken als voice-over

Ergens vorig jaar bedacht ik me dat werken als voice-over echt iets voor mij is. Als kind deed ik altijd de stemmetjes van mijn favoriete karakters uit kinderseries na (sorry voor iedereen die ooit gek werd van mijn Isabella-imitatie) en zong ik mee met de reclameliedjes op de radio. Dat groeide uit naar het opzeggen van reclameteksten, waarbij ik probeerde de intonatie van de voice-over zo goed mogelijk na te doen. Geen wonder dus dat werken als voice-over direct mijn interesse trok. Er waren alleen twee problemen: EΓ©n, ik had geen demo. En twee, ik had geen studio. Gelukkig kan mijn vriend mij met allebei helpen en hierdoor hoop ik in 2020 toch aan de slag te kunnen als voice-over.

Minder geld uitgeven aan eten

Ben jij daar ook zo goed in? Geld uitgeven voor iets belangrijks vind ik echt heel moeilijk, maar met geld uitgeven aan eten heb ik totaal geen moeite. Vooral onderweg met het OV haalde ik vroeger vaak eten. Dit is en heel duur, en totaal niet gezond (hoe gezond het soms ook lijkt). In 2020 wil ik daar verandering in brengen. De ijskoffie en sandwiches die ik eerder ergens haalde, wil ik nu zelf gaan maken. Natuurlijk betekent dat niet dat ik nooit meer ergens wil gaan lunchen, maar iedere week iets te eten halen is echt zonde van mijn geld.

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Sporten

Sporten is voor mij best een big deal: ik ben er gek op, maar vanwege de burn-out heb ik een tijd lang niets meer kunnen doen. Dit wil ik het komende jaar ook gaan oppakken. Of het nou hardlopen, fietsen of een andere sport wordt maakt me niet uit, zolang ik maar weer ga bewegen. Natuurlijk moet ik dit wel rustig opbouwen, waardoor ik mijn goede voornemen ook bewust niet ‘twee keer per week hardlopen’ heb gemaakt. Tienduizend stappen zetten met een stappenteller is ook al goed, toch?

Omdat het komende jaar ook de start van een nieuw decennium is, heb ik ook goede voornemens voor het komende decennium. Wil je die ook lezen? Laat me dit dan weten in een reactie.

Heb jij goede voornemens? Ik zou het echt super leuk vinden als je me in een comment laat weten wat deze zijn! Misschien kunnen we elkaar hier wel mee inspireren.

Ik wens je een heel fijn oud en nieuw en een fantastisch, liefdevol en gezond nieuw jaar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.